RING OSS! 0200-TRUCKKORT

ELLER 0771-85 20 50


På denna sida har vi samlat de vanligaste frågorna som vår kundtjänst får. Har du en fråga som du inte hittar här kontakta vår kundtjänst på info@truckverket.se eller ring 0771-852050.

Vad skall jag tänka på när jag väljer en truckutbildning?
Se vår guide med tips och råd när du skall välja truckutbildning. Jämför truckutbildningar >>

Vad händer om jag inte klarar provet?
Skulle du missa något moment i utbildningen kan du komma tillbaka igen utan extra kostnad.
 
Uppfyller era utbildningar kraven i TLP10?
Ja. Truckverkets samtliga truckutbildningar följer TLP10. TLP10 är en truckläroplan som tagits fram av arbetsmarknadens parter.

På vilka orter utbildar Truckverket?
Truckverket utbildar över hela Sverige och våra instruktörer är ständigt på resande fot mellan våra företagskunder. Är du privatperson kommer du istället till oss. Vi har utbildningslokaler i Stockholm, Malmö, Trestad, Trollhättan, Kalmar, Vänersborg, Uddevalla och Hässleholm.

Hur fungerar er webbaserade teoriutbildning?
Du kan starta teoriutbildningen när som helst direkt från vår hemsida. När du betalat i kassan får du ett mail med inloggningsuppgifter till webbtjänsten. Kurslitteraturen skickar vi hem till dig med Posten samma dag om du gör din beställning före 15:00.

Måste man ha körkort för bil för att få ta truckkort?
Nej, det finns inga krav på körkort för bil för att gå truckutbildning.

Auktoriserar eller godkänner Truckverket även andra truckutbildare?
Ja. Genom våra instruktörsutbildningar auktoriserar Truckverket ävan andra instruktörer. Kontakta alltid vår kundservice om du känner osäkerhet.

Jag har dyslexi eller andra lässvårigheter. Funkar det ändå?
Absolut. Med vår webbaserade ljudbok kan du ta till dig A+B-teorin enkelt genom att lyssna och titta på bilder. Vår lösning funkar i mobilen, på surfplattan och datorn oavsett fabrikat.

Vilket truckkort rekommenderar ni?
Vår mest populära truckutbildning är vår grundutbildning A+B. Du får då en heltäckande utbildning som hålls av en certifierad truckinstruktör. Ett truckkort från Truckverket ökar dessutom dina chanser på arbetsmarknaden och ser bra ut i ditt CV.

Hur betalar jag jag min truckutbildning?
Hos Truckverket väljer du själv hur du vill betala. Välj mellan kortbetalning, SWISH, faktura eller delbetalning. Vi fakturerar både företag och privatpersoner efter sedvanlig kreditprövning.

Kan jag bli underkänd på utbildningen?
Ja det är möjligt. Det är dock ganska ovanligt att vi underkänner elever helt och hållet. Missar du första gången har du alltid möjlighet att kostnadsfritt komma tillbaka och göra om något av proven.

Jag har tappat mitt truckkort. Kan jag få ett nytt?
Absolut. Läs mer här.

Jag är minderårig. Kan jag går en utbildning hos er ändå?
Ja. Så länge som du är minst 16 år så är du välkommen på utbildning hos oss.

Kan man låna skyddskor?   
Ja. Vi har skyddsskor i oika storlekar som du kan låna gratis.  
 
Vad har ni för rating?       
Vi innehar AAA-rating som är högsta rating ett aktiebolag kan få. Detta borgar för en god ekonomi, långsiktighet och stabilitet.

Vad har ni för truckar på utbildningen?
Vi använder endast det senaste på marknaden. Vi kompromissar aldrig med kvaliten på våra truckar. 

Hur många elever har ni i era grupper?
Vi prioriterar utbildningskvalitet och försöker alltid hålla nere elevantalet i våra utbildningsgrupper. Det innebär att vi har stort fokus på varje elev och samtidigt en personlig utbildning.

Jag har inget bankkort? Hur betalar jag då?
Inga problem. Välj Faktura 15 dagar så skickar vi dig en faktura som du kan betala hemma i lugn och ro.  Du kan även betala direkt med SWISH i kassan.

Vad händer om jag ångrar mig när jag betalat?
Ingen fara. Ångrar du dig som privatperson inom 14 dagar betalar vi tillbaka kursavgiften under förutsättning att utbildningen inte är påbörjad. Avbokning skall ske via e-post till adressen info@truckverket.se.

Vad kostar det?
Det beror på vilken utbildning du väljer. Våra truckutbildningar har en teoriutbildning som du börjar med att beställa. Du kan välja mellan webbteori eller egen inläsning i bok som är några hundralappar billigare. När du är klar med teorin så bokar du praktiken. I det ingår teoriuppföljning, teoriprov, körövningar, uppkörning samt utbildningsbevis. Mer information om utbildningarna finns under kommande utbildningar. Priser på våra liftutbildningar hittar du här.

Jag vill även ha C-behörighet. Går det?
Självklart. Hjullastare (C2) samt teleskoplastare (C7) har vi alltid tillgängligt. På övriga truckar i C-klassen är det vanligast med företagsanpassad utbildning. Lär mer om våra C-utbildningar.

Jag har ett äldre truckkort med behörigheter som inte stämmer överens med dagens klassning enligt TLP10. Måste jag göra om utbildningen eller går det att konvertera ett gammalt truckkort?
Truckverket erbjuder konvertering av gamla truckkort. Beställ konvertering här. Med vår expresskonvertering kan du få ett äldre truckkort konverterat samma dag.

Jag behöver D-behörighet
D-truckar utbildar vi främst på plats ute hos våra företagskunder. Är du privatperson så erbjuder vi utbildning i Malmö. Beställ under kommande utbildingar.

Vilka truckar kan era instruktörer utbilda på?
Låglyftande plocktruck, ledstaplare, låglyftande åktruck, låglyftare, motviktstruck, höglyftande åkstaplare, skjutstativtruck, höglyftande plocktruck, smalgångstruck, fyrvägstruck, hjullastare, containertruck, timmertruck, sidlastare, grensletruck, teleskoplastare, dragtruck, flaktruck samt terminaltruck.

Vilka liftar omfattar er liftutbildning?
Vår liftutbildning följer den internationella standarden ISO 18878:2013 för mobila arbetsplattformar. Utbildningen avser samtliga maskiner i både klass A och B dvs saxliftar, skyliftar, bomliftar m.fl.
   
Jag är utbildad truckinstruktör. Kan jag söka jobb hos er?
Absolut. Truckverket har alltid behov av duktiga truckinstruktörer. Dock ställer vi ganska höga krav på dig som person. Förutom en god truckförare och en god pedagog vill vi att du skall vara utåtriktad, positiv och se möjligheter istället för problem. Då vi har många internationella elever är det viktigt att du kan hålla en utbildningar både på svenska och engelska.


 


Om Truckverket

Truckverket är ett utbildningsföretag som utbildar i hela Sverige. Vi har egna utbildningslokaler i Stockholm, Malmö, Trollhättan, Vänersborg, Uddevalla, Kalmar och Hässleholm. Vi erbjuder prisvärda truckutbildningar och liftutbildningar för både företag och privatpersoner. Vår truckutbildning som heter Transport följer TYAs utbildningsplaner.

Truckverket är auktoriserat av Liftutbildningsrådet och SP. Vi är miljö- och kvalitetscertifierade enligt ISO 14001 och ISO 9001.

>> Börja din truckutbildning direkt      >> Börja din liftutbildning direkt      >> Börja din kranutbildning direkt



© 2017 Truckverket